Blog

Lente op de boerderij

De heerlijke zonnige voorjaarsdagen hebben ook op de boerderij weer een lente gevoel gebracht! De eerste koeien genieten weer in de wei, lekker buiten spelen met de kinderen, de eerste bloemetjes zijn gepland en nog leuker, er zijn een aantal kalfjes geboren.

Vooral op de zonnige dagen hebben we met z’n alle erg genoten. Alle kinderen en begeleidsters van de zorgboerderij trokken naar buiten. Picknicken, trampoline springen, skelteren en spelen in de speeltuin, heerlijk dat het weer kan. Ook de tandem heeft er weer heel wat kilometers opzitten. De regenachtige dagen die volgde, waren dan ook een beetje een tegenvaller, maar daar laten we ons niet door tegen houden. Vandaag hebben we bloemetjes gepland, een vrolijk gezicht als je de parkeerplaats van de camping op rijd of buiten kijkt vanuit de zorgboerderij.

Met het goede weer werd ook de grasmaaier weer tevoorschijn getoverd, hij heeft zijn eerste meters weer gemaakt over de camping. In de pipowagen is een grote schoonmaak geweest en alle gordijntjes zijn gewassen en gedroogd in het voorjaarszonnetje. Bij het openen van de deur, komt de frisse geur je tegemoet! Helemaal klaar voor de eerste gasten van dit jaar, die in het eerste weekend van April komen overnachten in onze pipowagen. Over een weekje mogen we onze eerste campinggasten al ontvangen, iets eerder dan de officiële openingsdatum van de camping. We kijken er naar uit!

Nu de kalfjes komen, is het voorjaar echt begonnen. Afgelopen weekend werden we blij verrast door drie kalfjes, een Hereford-stiertje en twee Lakenvelder-meisjes. Een leuke, spannende tijd is aangebroken.. Wanneer komen de volgende kalfjes, zijn het stiertjes of vaarsjes en worden ze allemaal weer gezond geboren?! Nu lopen we toch wat vaker een rondje door de stallen of langs de wei om te kijken of de groep weer een beetje groter is geworden, of we er één ter wereld zien komen. Gisterenavond was er een pasgeboren kalfje, druk op zoek naar de melk bij haar mama. Daar kun je uren naar kijken, hoe snel zo’n kleintje staat te slurpen en rond huppelt in de stal of in de wei, het blijft bijzonder. Ook voor de kinderen van de zorgboerderij een hele beleving, de nieuwe kalfjes. We verwachten er de komende weken nog een hoop, we houden jullie op de hoogte!

Terug naar overzicht
Op zoek naar individuele begeleiding?
Op onze Autisme Expertise Zorgboerderij bieden we individuele begeleiding aan kinderen met een complexe hulpvraag.
Is kleinschalig, maatwerk, kwaliteit van zorg, ontwikkelingsgericht en doelgericht wat je zoekt? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Lees hier meer!
  • Vakantiekriebels?

    Vakantiekriebels?

    Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

    lees verder
  • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

    lees verder
  • Kroketten

    Kroketten

    Eindelijk zijn ze er weer, onze eigen Lakenvelder kroketten

    lees verder