Blog

Lente op de boerderij

De heerlijke zonnige voorjaarsdagen hebben ook op de boerderij weer een lente gevoel gebracht! De eerste koeien genieten weer in de wei, lekker buiten spelen met de kinderen, de eerste bloemetjes zijn gepland en nog leuker, er zijn een aantal kalfjes geboren.

Vooral op de zonnige dagen hebben we met z’n alle erg genoten. Alle kinderen en begeleidsters van de zorgboerderij trokken naar buiten. Picknicken, trampoline springen, skelteren en spelen in de speeltuin, heerlijk dat het weer kan. Ook de tandem heeft er weer heel wat kilometers opzitten. De regenachtige dagen die volgde, waren dan ook een beetje een tegenvaller, maar daar laten we ons niet door tegen houden. Vandaag hebben we bloemetjes gepland, een vrolijk gezicht als je de parkeerplaats van de camping op rijd of buiten kijkt vanuit de zorgboerderij.

Met het goede weer werd ook de grasmaaier weer tevoorschijn getoverd, hij heeft zijn eerste meters weer gemaakt over de camping. In de pipowagen is een grote schoonmaak geweest en alle gordijntjes zijn gewassen en gedroogd in het voorjaarszonnetje. Bij het openen van de deur, komt de frisse geur je tegemoet! Helemaal klaar voor de eerste gasten van dit jaar, die in het eerste weekend van April komen overnachten in onze pipowagen. Over een weekje mogen we onze eerste campinggasten al ontvangen, iets eerder dan de officiële openingsdatum van de camping. We kijken er naar uit!

Nu de kalfjes komen, is het voorjaar echt begonnen. Afgelopen weekend werden we blij verrast door drie kalfjes, een Hereford-stiertje en twee Lakenvelder-meisjes. Een leuke, spannende tijd is aangebroken.. Wanneer komen de volgende kalfjes, zijn het stiertjes of vaarsjes en worden ze allemaal weer gezond geboren?! Nu lopen we toch wat vaker een rondje door de stallen of langs de wei om te kijken of de groep weer een beetje groter is geworden, of we er één ter wereld zien komen. Gisterenavond was er een pasgeboren kalfje, druk op zoek naar de melk bij haar mama. Daar kun je uren naar kijken, hoe snel zo’n kleintje staat te slurpen en rond huppelt in de stal of in de wei, het blijft bijzonder. Ook voor de kinderen van de zorgboerderij een hele beleving, de nieuwe kalfjes. We verwachten er de komende weken nog een hoop, we houden jullie op de hoogte!

Terug naar overzicht
Workshop Koeien Knuffelen
Schrijf je snel in en kom ook knuffelen met de liefste koeien!
Knuffel eens een koe!
 • Lakenvelder worstenbrood

  Lakenvelder worstenbrood

  Het boergondische Lakenvelder worstenbroodje krijgt steeds meer bekendheid. Lees er meer over!

  lees verder
 • Wij zijn open!

  Wij zijn open!

  Per 30 april is onze camping gewoon geopend. Vanwege ons privé sanitair is het mogelijk bij ons zorgeloos en eindeloos te komen genieten!

  lees verder
 • Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Voor de tweede keer op rij zijn we uitgeroepen tot beste accommodatie van Brabant. Met een 9.9 waren we één na beste camping van Nederland in de categorie medium campings.

  lees verder