Blog

Luisteren naar autisme, ook op de zorgboerderij.

Deze week staat in het teken van de autismeweek. Het thema dit jaar is “luisteren naar autisme”. Dat is ook precies wat wij hier, op ons hele bedrijf, het hele jaar doen: luisteren naar autisme. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen autisme en door hier goed naar te luisteren, kunnen wij hierbij aansluiten op de manier die bij elk individu het beste past. Soms is het luisteren naar de vraag achter de vraag, om zo goed mogelijk te kunnen luisteren naar de echte vraag.

Wij luisteren op de zorgboerderij naar onze kinderen met autisme en natuurlijk hun ouders. Door alle betrokken hulpverlening op elkaar aan te sluiten, zorgen we voor optimale begeleiding en mogelijkheden om tot ontwikkeling te komen. We merken dat er steeds meer vraag is naar begeleiding van jonge kinderen met autisme. In onze ogen een belangrijke doelgroep, waarin wij veel mogelijkheden zien. Jonge kinderen zijn volop in ontwikkeling, door individuele begeleiding sluiten wij aan bij de hulpvragen om de ontwikkeling te stimuleren waar nodig. De knelpunten worden dan eerder aangepakt, waardoor er sneller vooruitgang komt in de ontwikkeling.

Er worden deze week landelijk veel activiteiten georganiseerd, om samen te luisteren naar autisme. Het is goed om informatie te krijgen en te delen. Ook wij gaan luisteren naar deze verhalen en informatie, om onze kennis over autisme te vergroten en de ervaringen die wij hebben te delen. Gedurende het jaar houden we ons bezig met informatie en ontwikkelingen over autisme, door het bijwonen van activiteiten, lezingen, bijeenkomsten van de beroepsvereniging van autisme etc.

Op onze camping ontvangen we met veel liefde en plezier, gezinnen die te maken hebben met autisme. De camping is een veilig en overzichtelijk terrein. Het is compleet omheind, er is privé sanitair en het is kleinschalig. Voor mensen met autisme zijn duidelijkheid, veiligheid en structuur van groot belang. Ook deze gezinnen gunnen we een vakantie waarvan ze kunnen genieten, eventueel met ondersteuning voor het kind met autisme vanuit de zorgboerderij. We merken dat ouders hier ervaringen kunnen delen met elkaar, maar ook zeker met het personeel wat regelmatig op het campingterrein te vinden is.

Deze week zullen wij extra aandacht geven aan het thema autisme. Er zullen deze week meerdere blogs geplaatst worden, vanuit verschillende invalshoeken. Zo komt er een moeder aan het woord, met een aangrijpend verhaal, maar ook begeleidsters van onze zorgboerderij hebben hun ervaringen beschreven.

Het komende jaar staat autisme bij ons bijzonder centraal, door het bouwen van een nieuwe ruimte voor de zorgboerderij. We zullen hierbij luisteren naar wat onze kinderen met autisme nodig hebben en de nieuwe ruimte zo goed mogelijk op hen aangepast inrichten. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en dit bouwen we uit tot een optimaal functionerende zorgboerderij! De nieuwbouw gaat hier zeker een steentje aan bijdragen!

Terug naar overzicht
Proef onze Lakenvelder Vleesburger!
Heb jij ze nog niet geproefd?! Kom dan snel langs!
Onze Puur Natuur Lakenvelder Vleesburger,
heerlijk van smaak, een absolute aanrader!
Lees meer!
 • Snoezelruimte voor de zorgboerderij

  Snoezelruimte voor de zorgboerderij

  Sinds deze week hebben wij een echte, professionele snoezelruimte in onze zorgboerderij.

  lees verder
 • Nieuwbouw zorgboerderij afgerond!

  Nieuwbouw zorgboerderij afgerond!

  Na een half jaar hard werken, hebben wij deze week de nieuwe zorgboerderij in gebruik genomen!

  lees verder
 • Bekroning ANWB

  Bekroning ANWB

  Volgens de ANWB behoort onze boerderijcamping bij de beste campings van Europa!

  lees verder