Blog

Moe.. maar voldaan!

Het waren een aantal hectische weken op onze Autisme Expertise Zorgboerderij. Begin van dit jaar het vertrek van een zeer gewaardeerde ervaren collega en helaas hebben we corona niet buiten de deur kunnen houden. Het corona virus bereikte een groot deel van onze deelnemers/ gezinnen en ook collega’s hadden een positieve test in een vrij korte periode. Eén grote uitdaging!

Een uitdaging zijn we wel gewend, maar dan vooral op het gebied van de begeleiding die we bieden. Individuele begeleiding wordt niet zomaar afgegeven, samen met ouders en andere betrokkenen rondom een kind moeten we goed bekijken of individuele begeleiding noodzakelijk is. Samen kritisch bepalen welke doelen we gaan stellen om ontwikkeling tot stand te brengen en de individuele begeleiding waar mogelijk weer af te kunnen gaan bouwen. Er wordt steeds kritischer gekeken of er een beschikking wordt afgegeven voor individuele begeleiding. Dit merken we in de toenemende complexiteit van onze doelgroep. En dat in combinatie met uitval door corona en het vertrek van een collega..

De uitdaging zat hem nu vooral in de planning en het waarborgen van de continuïteit en daarmee de kwaliteit van de zorg. Als moeder van twee jonge kindjes, begeleider van kinderen en jongeren met autisme en eigenaresse van een fantastische zorgboerderij vraagt het soms wel veel. Ik weet vanuit mijn ervaringen hoe belangrijk duidelijkheid en structuur is, zeker voor onze doelgroep. De kwaliteit van zorg staat bij ons heel hoog in het vaandel en waar mogelijk hebben we in de planning, zo geschoven dat we de zorg voort konden zetten. Door de kleinschaligheid van onze zorgboerderij ken ik alle kinderen persoonlijk, net als de rest van het team overigens, wat het overnemen van de begeleiding mogelijk maakt.

Momenteel werk ik bijna dagelijks en dat vraagt voor mij en mijn gezin (en familie die ook regelmatig oppast) veel energie en flexibiliteit, maar het geeft ook ontzettend veel voldoening. Ik zit er weer helemaal in, ik wil het onderste uit de kan halen en het geeft me zoveel energie dat ik nog net een stapje extra zet. De variatie is ook ontzettend leuk, van begeleiding op school, tot gesprekken met kinderen, spelenderwijs leren, psycho-educatie aan kinderen. Afgelopen week had ik ook een afspraak met een brusje (staat voor broertje/zusje), om samen bespreekbaar te maken wat autisme is, hoe zij dat ziet in de thuissituatie maar ook bij andere kinderen die aanwezig waren op AEZ.

Geweldig; de positieve sfeer op onze zorgboerderij, een fantastisch team om mee te werken, de ontwikkelingen die de kinderen doormaken en ouders die de zorg zo waarderen. Het is alsof het heerlijke voorjaarsweertje er nog net een schepje positiviteit bovenop doet, zowel voor mij als de collega’s en de kinderen die we mogen begeleiden.

Moe, maar voldaan!

 

Terug naar overzicht
Lakenvelder worstenbrood
In de Winkel van Boer Jos hebben we iedere zaterdag vers Lakenvelder worstenbrood, HEERLIJK!
Heerlijk worstenbrood!
 • Vakantiekriebels?

  Vakantiekriebels?

  Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

  lees verder
 • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

  lees verder
 • Inloopavond

  Inloopavond

  Op 6 april 2022 staan onze deuren van onze Autisme Expertise Zorgboerderij open voor professionals, ouders, geïnteresseerden. Kom jij langs?!

  lees verder