Blog

Ontwikkelen als professional en team!

Investeren in ons team vinden we op AEZ Van ’t Zandeind van groot belang. Je bent immers zelf het instrument waarmee je werkt in de begeleiding. Als individueel begeleider ben je continu aan het observeren, afstemmen, aansluiten bij de behoeftes van het kind, om zo uiteindelijk ontwikkelingen tot stand te brengen.

Elke 6 tot 8 weken hebben we intervisie met ons hele team, wat bestaat uit 6 professionals, HBO geschoold en SKJ geregistreerd. Aan de hand van een intervisiemodel gaan we aan de slag met een casus of thema. Door het gebruik van verschillende intervisiemodellen, worden andere punten belicht en komen er nieuwe inzichten en ideeën ter sprake. Dit kan worden meegenomen in de begeleiding van een deelnemer en in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de begeleiders. 

Alle professionals hebben hun eigen krachten, valkuilen en leerdoelen, die transparant zijn binnen het team. Hierdoor kan iedereen in zijn kracht worden gezet en kunnen we elkaar ondersteunen waar nodig, waardoor we een sterk team vormen!  

Daarnaast organiseren we naast onze vergaderingen en intervisiemomenten, regelmatig studieochtenden. We gaan samen in gesprek of aan de slag rondom een thema zoals autisme, spel, zelfbeeld, eten of prikkelverwerking of de persoonlijke ontwikkeling.

Onlangs hebben we een teamochtend georganiseerd in samenwerking met een externe partij, die ons meenam in de 'Wereld van Verschil' van MapsTell. Nadat iedereen een vragenlijst had ingevuld, werden de individuele uitslagen in een training bij elkaar gebracht. Samen met het team werden opdrachten uitgevoerd en mochten we letterlijk op de kaart gaan staan, om te zien bij welke karaktereigenschappen alle collega's staan. Onderwerpen als communicatie, leiderschap en samenwerking kwamen ter sprake. Een waardevolle teamtraining met nog meer inzicht in elkaars krachten, valkuilen en leerdoelen. 

Terug naar overzicht
Op zoek naar individuele begeleiding?
Op onze Autisme Expertise Zorgboerderij bieden we individuele begeleiding aan kinderen met een complexe hulpvraag.
Is kleinschalig, maatwerk, kwaliteit van zorg, ontwikkelingsgericht en doelgericht wat je zoekt? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Lees hier meer!
  • Vakantiekriebels?

    Vakantiekriebels?

    Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

    lees verder
  • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

    lees verder
  • Kroketten

    Kroketten

    Eindelijk zijn ze er weer, onze eigen Lakenvelder kroketten

    lees verder