Blog

15 jaar zorgboerderij

Dit jaar mogen we het 15 jarig bestaan van onze zorgboerderij vieren. Hennie werd destijds geraakt door het autisme en besloot zich hierin te specialiseren. In haar haar werk op een woongroep binnen een grote instelling waar zij werkzaam was, zag zij dat er een doelgroep was die juist behoefte had aan individuele begeleiding. Met de ervaring in het werken met autisme en kennis die zij heeft opgedaan binnen de opleiding tot autisme specialist besloot zij de zorg naar de boerderij te halen. In 2005 is Hennie begonnen met het bieden van individuele begeleiding aan kinderen met een stoornis binnen het autisme spectrum en een complexe zorgvraag.

De zorgboerderij groeide en er kwamen enkele personeelsleden die de zorg voor deze speciale doelgroep mee op zich wilde nemen. In 2014 werd Hennie ziek en moest zij de zorg uit handen geven aan het team van de zorgboerderij. In deze zomer waren er ook net een aantal wisselingen in het team, die dit ontzettend goed mee opgepakt hebben. Ook zij waren geraakt door het autisme en twee teamleden volgde een opleiding tot autisme specialist. De zorg draaide door, ondanks Hennie haar ziek zijn, was ze nog heel betrokken en hebben we nog veel van haar mogen leren. In 2015 hebben Joost en Annelie besloten om haar levenswerk, haar passie, haar mooie droom voort te zetten.

Kinderen met autisme ontwikkelingskansen bieden, door ze specialistische individuele begeleiding te bieden in een fijne omgeving. 

In 2015, tijdens het 10 jarig jubileum van de zorgboerderij, kregen Joost en Annelie het stokje overgedragen van Hennie. In het bijzijn van alle ouders van de zorgboerderij, was het een feestelijk, maar tegelijkertijd ook een verdrietig moment. Wij zijn heel blij dat we deze droom van Hennie voort mogen zetten en dat het nog steeds een groot succes is. Maar Hennie had er alleen zelf nog zoveel langer van moeten genieten en deze successen samen met ons moeten vieren. Ik denk dat Hennie heel trots op ons zal zijn, dat wij haar droom nog verder uit blijven bouwen/ naar een hoger niveau tillen, door onze naam te wijzigen naar Autisme Expertise Zorgboerderij.

We vieren dit jaar dus eigenlijk een dubbel jubileum, 15 jaar zorgboerderij, waarvan 5 jaar met Joost en Annelie, een prachtig team en tijd voor een nieuwe naam! Het feestelijke moment met alle ouders en kinderen, zal helaas nog even op zich moeten laten wachten vanwege de Corona maatregelen. Maar dat dit gevierd gaat worden staat vast.

Terug naar overzicht
Lakenvelder worstenbrood
In de Winkel van Boer Jos hebben we iedere zaterdag vers Lakenvelder worstenbrood, HEERLIJK!
Heerlijk worstenbrood!
 • Vakantiekriebels?

  Vakantiekriebels?

  Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

  lees verder
 • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

  lees verder
 • Inloopavond

  Inloopavond

  Op 6 april 2022 staan onze deuren van onze Autisme Expertise Zorgboerderij open voor professionals, ouders, geïnteresseerden. Kom jij langs?!

  lees verder