Blog

Meivakantie

De meivakantie is weer bijna achter de rug, maar wat hebben we een plezier gehad op de camping en de zorgboerderij. En ook met excursies was het druk op onze boerderij. Naast een heleboel kinderen van een BSO hebben we een aantal gezelschappen mogen ontvangen om te koe-knuffelen, van vrijgezellenfeesten tot families.

Helaas was het weer niet zo best voor de vakantiegangers, een koude meivakantie. De campinggasten hoorde we regelmatig klagen dat het wel erg koud was en met name de nachten. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken en hebben we er gezellige twee weken van gemaakt.

We hadden zelfs een bijzondere gast op onze camping, ons Lakenvelder-kalfje Isa. Onze lakenvelder mama, die een tweeling had gekregen, kon helaas niet goed zorgen voor beide kalfjes. Isa krijgt nu een flesje, zodat ze toch groot en sterk kan worden. Aandacht en liefde is ze niks tekort gekomen, want alle gasten zijn dol op haar! Haar eerste flesje kreeg ze in het bijzijn van veel fans, die om de beurt de fles vast mochten houden. Daarna mocht kalfje Isa ook bezoekjes brengen aan de camping, waar ze genoot van de aandacht en liefde van alle gasten.

Deze twee weken was weer goed te zien hoe wij ons bedrijf op alle vlakken met elkaar in aanraking laten komen. De kinderen van de camping hebben een aantal rondleidingen gehad van de toppers op onze zorgboerderij. Ze vertelde vol passie en enthousiasme over de koeien, de kippen en de andere dieren op de boerderij. Allemaal op hun eigen manier en vanuit hun eigen mogelijkheden en interesses. Je zag ze vol trots glunderen en genieten van de aandacht die zij kregen van alle campinggasten en de kinderen.. die waren een en al oor en luisterde perfect!

Ook werd er door één van de deelnemers ontzettend hard gewerkt om broodjes Lakenvelder- en Hereford burger te verzorgen. In een mooi groen shirt van ’t Zandeind, hoorde ze er helemaal bij en was ze een goede hulp. De mannen van het vrijgezellenfeest zijn niks te kort gekomen en voor deze dame was het een hele ervaring, waar ze met trots op terug kijkt.

Afgelopen weekend was het in de winkel van Boer Jos weer gezellig druk. De zonnige zaterdag zorgde voor vele barbecues, waar het vlees van onze Herefords, Lakenvelders en Belgisch Witblauwe runderen natuurlijk niet kon ontbreken. Wie wil er nu niet een (h)eerlijk stukje vlees op de BBQ?!

Natuurlijk hebben we al dit moois vastgelegd met de camera. Bekijk deze prachtige plaatjes in ons fotoalbum!

Terug naar overzicht
Op zoek naar individuele begeleiding?
Op onze Autisme Expertise Zorgboerderij bieden we individuele begeleiding aan kinderen met een complexe hulpvraag.
Is kleinschalig, maatwerk, kwaliteit van zorg, ontwikkelingsgericht en doelgericht wat je zoekt? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Lees hier meer!
  • Vakantiekriebels?

    Vakantiekriebels?

    Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

    lees verder
  • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

    lees verder
  • Kroketten

    Kroketten

    Eindelijk zijn ze er weer, onze eigen Lakenvelder kroketten

    lees verder