Blog

Nieuwe naam! Autisme Expertise Zorgboerderij

We spraken er al langer over.. een beter passende naam voor onze zorgboerderij, maar lange tijd bleef het bij een idee. Nu we dit jaar ons 15 jarig bestaan mogen vieren, lijkt het ons een mooi moment om de naamswijziging door te voeren. Wat wij bieden is specialistische individuele begeleiding en dat is echt veel meer dan dagbesteding. 15 jaar ervaring op het gebied van autisme, diverse autismespecialisten in ons team, vele kinderen mogen begeleiden met allemaal hun eigen hulpvragen. Onze expertise op het gebied van autisme blijft groeien en dat willen we nog meer uitdragen. 

In een eerdere blog “niks doen met een doel”, spraken we er al even over, het lijkt soms alsof we niks doen. Iets wat regelmatig in ons team ter sprake komt. Vorige week hadden we het er nog over in onze structurele intervisiebijeenkomst. Een nieuwe deelnemer, pas net 4 jaar oud, is na de zomervakantie op onze zorgboerderij gestart na diverse tegenslagen op andere plekken. Door de negatieve ervaringen op andere plekken, waar hij niet op zijn plek zat, ging agressie een rol spelen. Nu moet deze deelnemer weer vertrouwen krijgen in zijn omgeving, begeleiding en vanuit daar uitgenodigd worden om tot ontwikkeling te komen. Tijdens intervisie hebben we kritisch gekeken naar onze rol als begeleider in deze casus. Ook dat hoort bij ons werk, kijken naar ons eigen handelen, om in dit geval tot de conclusie te komen dat we aan moeten sluiten bij deze deelnemer, in hele kleine stapjes denken en vooral niet te snel gaan. Dit gaat vaak tegen ons gevoel in, omdat we graag aan de slag willen met een kind, maar juist met deze houding komt dit kind tot ontwikkeling.

Ons werk wordt vaak onderschat. We werken enkel met HBO- geschoold personeel, die gespecialiseerd zijn in autisme. Op onze boerderij bieden wel alleen individuele begeleiding en werken op deze manier doelgericht aan de ontwikkeling van onze kinderen. Het algemene beeld bij een doorsnee zorgboerderij is toch vaak dagbesteding, groepsbegeleiding en leuke (buiten-)activiteiten ondernemen.

Het contact met de dieren, het buitenleven en de activiteiten op en rondom de boerderij hebben wel degelijk een positieve werking op de ontwikkeling van de kinderen. We willen daarom ook de naam zorgboerderij niet helemaal kwijt, maar wel aanvullen om een beter en completer beeld te geven aan de buitenwereld en de lading beter te dekken.

 

De nieuwe naam zal per 1 september dan ook Autisme Expertise Zorgboerderij zijn. 

Autisme Expertise Zorgboerderij

 

Terug naar overzicht
Kamperen voor senioren!
Wist jij dat onze camping uitermate geschikt is voor senioren? Verwarmd privé sanitair en vele wandel- en fietsroutes in de omgeving!
Neem vrijblijvend contact op!
 • Boekbaar voor 2022

  Boekbaar voor 2022

  Vanaf vandaag is het zelfs al mogelijk om je favoriete plek voor 2022 vast te leggen!

  lees verder
 • Wederom winnaar Gouden Zoover Award 2020

  Wederom winnaar Gouden Zoover Award 2020

  Voor de zesde keer op rij is onze boerderijcamping uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Zoover Award!

  lees verder
 • Schoonste sanitair van Nederland

  Schoonste sanitair van Nederland

  Onze camping behoort tot de meest schone campings van Nederland aldus Zoover!

  lees verder