Blog

Logeerpony Bartje

Afgelopen week was het erg druk op de zorgboerderij, ook was er een bijzonder logeetje, namelijk pony “Bartje”. Een lieve shetlander, die zowel op de zorgboerderij als op de camping voor vele blije gezichtjes heeft gezorgd.

Het was een bijzondere en drukke laatste schoolvakantie week. Vooral op onze zorgboerderij was er veel vraag voor begeleiding. Gelukkig was het goed weer, bijna alle collega’s terug van vakantie en zo konden we hier samen een goede invulling aan geven. Onze logeerpony Bartje is dan ook geen aandacht tekort gekomen deze week.

Deze lieve pony is van twee broertjes die op onze zorgboerderij begeleiding krijgen. Na een lange vakantie, waarin we ze een paar weken moesten missen, kwamen ze deze week de schade inhalen. Ze kwamen deze week drie dagen op de boerderij en wat is er dan gezelliger dan je eigen pony meebrengen. Bij ons is alles mogelijk, we hebben een weitje gemaakt, ofja eigenlijk onze tuin.. hihi..

Aan het eind van de dag zou Bartje komen, maar dit was toch eigenlijk wel te laat volgens de broertjes. Met een grapje werd gezegd, dat we Bartje dan wel te voet konden gaan halen. Dit leek de jongens wel wat en ze kregen zelfs hun begeleidsters zo gek, dat ze een paar uur mee wilde gaan wandelen. Met de hele club zijn we naar Bartje gereden. We hebben eerst lekker geborsteld, alle spullen verzameld en Bartje opgezadeld.

Eenmaal klaar voor vertrek, hebben we ze uitgezwaaid en zijn de twee broertjes met hun begeleidsters aan de wandel gegaan. Ondanks de lange wandeltocht, die ongeveer twee uur duurde, kwamen ze aan het eind van de middag aan op de boerderij. Iedereen had een ijsje verdiend en Bartje werd verwend met appelschilletjes en vers water.

De rest van de week werd Bartje goed verwend. Hij kreeg mooie vlechtjes, werd flink geborsteld en alle kindjes op de camping mochten ook een rondje op Bartje rijden. Het was erg leuk om te zien hoeveel Bartje in deze ene week heeft betekend voor veel van onze kinderen, in ieder geval voor alle kinderen die deze week op de zorgboerderij waren. Bartje was er voor ze als het even niet zo lekker ging, even met Bartje knuffelen en daarna kon er wel een gesprekje op gang komen. Of Bartje kon helpen, door de kinderen even rustig na te laten denken, wat ze na de knuffeltijd konden gaan doen. Ook hebben veel kinderen hun grenzen verlegd door deze super lieve pony. Het lijkt erg leuk pony rijden, maar dit is ook wel erg spannend, om zomaar bovenop zijn rug te gaan zitten. Door de lieve en rustige uitstraling en natuurlijk het goede voorbeeld van zijn baasje, zat er al snel een ander kindje op zijn rug. Zelfs deelnemers die maar amper een koe durven te aaien, stapte wel op deze lieve Bartje. Het heeft ons weer verbaasd, wat zo’n pony teweeg kan brengen. Als het aan ons ligt, mag Bartje weer langskomen in de volgende vakantie. 

Terug naar overzicht
Kamperen voor senioren!
Wist jij dat onze camping uitermate geschikt is voor senioren? Verwarmd privé sanitair en vele wandel- en fietsroutes in de omgeving!
Neem vrijblijvend contact op!
 • Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Door een plotse annulering is er 1 plaats beschikbaar gekomen van 1 tot 11 juli.

  lees verder
 • Wij zijn open!

  Wij zijn open!

  Per 30 april is onze camping gewoon geopend. Vanwege ons privé sanitair is het mogelijk bij ons zorgeloos en eindeloos te komen genieten!

  lees verder
 • Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Voor de tweede keer op rij zijn we uitgeroepen tot beste accommodatie van Brabant. Met een 9.9 waren we één na beste camping van Nederland in de categorie medium campings.

  lees verder