Blog

Dromen...

We dromen er allemaal van huisje, boompje, beestje, en kinderen. Het ideale plaatje eigenlijk…

En dan is het zover dan ben je zwanger de roze wolk kan niet roze genoeg zijn wat een blijheid. Die blijheid wordt alleen maar groter als onze dochter geboren wordt, wat een mooi en lief meisje. Wat zijn wij trotse ouders maar die roze wolk blijkt eigenlijk al heel snel niet zo roze meer te zijn.

Wie kent zijn kind nou beter dan de ouders zelf. We merken al heel gauw dat onze dochter heel veel huilt en heel snel overprikkeld is. Maar tussen haar traantjes door altijd haar lieve lachje op haar gezichtje… Als ouders merkte wij in de loop van haar levensjaren dat onze dochter anders was dan andere kinderen van haar leeftijd. We gaven die zorg die wij als ouders hadden, ook aan bij het consultatiebureau maar daar zijden ze…U maakt zich veel te veel zorgen het is U eerste kind dat komt wel goed hoor.

Om een heel lang verhaal kort te maken en na een aantal keren wisselen van school en een hoop onderzoeken en helaas nog steeds niet heel serieus genomen te worden. Kwam eruit dat onze dochter inmiddels 15 jaar PDD-NOS heeft en helaas niet alleen PDD-NOS, ook een verstandelijke beperking, een ontwikkelingsachterstand en ADHD. Dus heel wat beperkingen bij elkaar!!! De grond zakt onder je voeten vandaan en je kunt op dat moment alleen maar denken hoe nu verder.

Het perfecte plaatje wat je dan voor je dochter in gedachte hebt als ouders vervaagd meteen. Veel verdriet en een hoop zorgen in een keer!!! Maar in de loop van de tijd door een goede school voor onze dochter te hebben gevonden en de juiste mensen en hulp om je heen, kunnen wij als ouders het meer los laten. En beginnen we steeds meer het vertrouwen te krijgen dat het ook echt goed gaat komen met onze dochter op haar eigen manier. Een grote zorg zal het altijd blijven dat kunnen we niet ontkennen. Maar door de hulp te accepteren die er is ga je toch een beetje lucht krijgen en een hoop handvaten en durf je het ook steeds meer uit handen te geven. Er is geen schaamte meer voor ons als ouders want je kunt dit niet alleen. Maar dit is ook een heel groot proces eer je zover bent.

Sinds een jaar is de Zorgboerderij Van 't Zandeind bij ons in ons leventje gekomen. Wat een geweldige plek is dit…Wauw!!! Eén op één begeleiding dat is wat onze dochter nodig heeft, we zien haar zo groeien, echt niet te geloven!!! Nooit iets van een boerderij willen weten, onze dochter was ook ontzettend bang voor dieren en vooral van koeien. En nu is haar grootste vriend, de koe, echt zo geweldig!!!

Wij als ouders kunnen iedereen deze plek aanraden voor hun kind die een op een begeleiding zo hard nodig heeft. Deze Lieve mensen hebben zo’n groot hart voor al die kinderen die daar zijn met hun eigen beperkingen. Het voelt zo warm en vertrouwd, een grote familie. Inmiddels doen hun ook een stukje thuis begeleiding waar ik zo ontzettend blij mee ben. Want we zijn er sinds een klein jaartje achter dat mijn man ook PDD-NOS heeft. Dat is heel zwaar als er in een gezin blijkt dat twee van de drie autistisch zijn. Dus het is echt super fijn als je daar dan bij ondersteund wordt en handvatten krijgt. Nogmaals zoveel dank aan de Zorgboerderij Van 't Zandeind en al hun personeel. Maar in het bijzonder Annelie die mij ook thuis bij staat zonder haar/ hun hulp had ons gezin uit elkaar gelegen. Blijf vechten voor je kind want wij als ouders weten het allerbest wat onze kinderen nodig hebben. Met deze zin wil ik graag mijn verhaal afsluiten…

Wat houden wij zielsveel van onze dochter en zijn mega trots op haar… Wij zeggen altijd er is maar een zo’n mooie en lieve … En dat ben jij…

Terug naar overzicht
Workshop Koeien Knuffelen
Schrijf je snel in en kom ook knuffelen met de liefste koeien!
Scheer eens een koe!
 • Ook onze camping is gesloten tot 10 mei.

  Ook onze camping is gesloten tot 10 mei.

  Wij kunnen ons goed voorstellen dat jullie vragen hebben over jullie (geboekte) vakantie bij ons. Helaas zijn alle recreatieve verblijven in onze regio verboden tot 10 mei. We blijven nauw contact houden met de gemeente, het RIVM, de GGD en de veiligheidsregio. We hopen jullie zo snel mogelijk te mogen verwelkomen in het mooie Riel.

  lees verder
 • Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Voor de tweede keer op rij zijn we uitgeroepen tot beste accommodatie van Brabant. Met een 9.9 waren we één na beste camping van Nederland in de categorie medium campings.

  lees verder
 • Brabants Buske op de camping

  Brabants Buske op de camping

  Deze zomer was Omroep Brabant aanwezig op onze camping om koeien te knuffelen!

  lees verder