Blog

Vertrouwd met het platteland

De laatste jaren is de veehouderij steeds vaker in het nieuws. Helaas worden boeren vaak in een negatief daglicht gezet, zeker als je dan ook nog eens in Brabant woont. Schaalvergroting wordt meestal gezien als onderliggende oorzaak van het mestprobleem en van diverse gezondheidsproblemen van burgers. Gelukkig hebben wij als boer destijds andere keuzes gemaakt en hebben wij niet gekozen voor schaalvergroting.

Sterker nog, wij proberen juist iets toe te voegen aan onze leefomgeving én aan onze gezondheid! In plaats van mee te gaan met de trend van groter worden, dieren binnen op stal houden en massa's produceren, kiezen wij voor extensivering. Dit staat bij ons voor slow-food produceren met oog voor het behoud van de leefomgeving.

Wij streven een vitaal platteland na, waarin veel ruimte is voor kruisbestuiving van burgers, boeren en buitenlui. De kloof weer zien te dichten die mede ontstaan is door verstedelijking. Mensen daadwerkelijk de kans te geven weer vertrouwd te raken met het platteland. Het stereotype, vaak zwart-wit beeld van mest, stank, q-koorts, dierenflats en kiloknallers omzetten naar een realistisch, kleurrijker beeld met kernwoorden als: transparant, eerlijk, betrouwbaar, diervriendelijk en vooral vertrouwd. Dat is onze missie!

Onze lakenvelders passen daarom zo goed in onze bedrijfsvoering. Lakenvelders zijn nog altijd een bedreigd diersoort en worden nog altijd beschermd door de Stichting Zeldzame Huisdieren. Op dit moment onderhoud een vijftigtal van onze lakenvelders 25 hectare natuurgebied van Landgoed De Hoevens. Ze eten hier enkel kruidenrijk gras, dat eenmaal in het jaar bemest wordt met vaste mest. Dit levert een positieve bijdrage aan het behoud van een bedreigd diersoort en aan een vitaal platteland. De unieke smaakbeleving van het vlees van lakenvelders vermarkten wij grotendeels als allergeen vrije vleesburgers. Dit product is zo uniek in zijn soort, dat de vraag alleen maar toeneemt van consumenten en horecabedrijven.

Iedereen is bij ons welkom om te zien hoe gezond rundvlees kan groeien. De vele wandelpaden om de weilanden stimuleren de beleving van het platteland. De klanten in ons vleeswinkeltje waarderen het dat ze altijd een kijkje mogen nemen in de stallen. Transparant zijn over wat je doet, daar zijn we trots op. Met veel liefde en passie verzorgen wij onze dieren en dat vertaalt zich uiteindelijk ook naar onze producten. Wij zijn er trots op dat dit initiatief genomineerd is voor de ZLTO Initiatiefprijs 2017!

Terug naar overzicht
Vroegboek korting in de meivakantie!
Wie snel boekt ontvangt 10% korting op een verblijf in de meivakantie op onze boerderijcamping!
Lees meer!
 • Brabants Buske op de camping

  Brabants Buske op de camping

  Deze zomer was Omroep Brabant aanwezig op onze camping om koeien te knuffelen!

  lees verder
 • De Commissaris van de Koning neemt kijkje op onze boerderij!

  De Commissaris van de Koning neemt kijkje op onze boerderij!

  Woensdag 3 juli heeft de Commissaris van de Koning, dhr. van de Donk, een werkbezoek afgelegd op onze beleefboerderij. Hij was onder de indruk van de passie, gedrevenheid en van het concept waarin mens, dier en natuur perfect samen gaan.

  lees verder
 • Beste accommodatie van Brabant

  Beste accommodatie van Brabant

  Tijdens de Zoover Awards zijn wij uitgeroepen tot allerbeste accommodatie van Brabant, de kindvriendelijkste van Europa en winnaar van de Gouden Zoover Award!

  lees verder