Blog

Super begin van April!

Wat een week, of anderhalf, wat hebben we weer veel gedaan! De poetsdag, een top-dag in de Winkel van Boer Jos, alle koeien bekapt, jaarverslag van de zorgboerderij goedgekeurd en de tekeningen van de zorgboerderij. En als hoogtepunt van de week mochten de lakenvelders met hun kalfjes naar buiten, waar nog een aantal kalfjes geboren werden.

Anderhalve week geleden, zaterdag 1 april, stond de jaarlijkse poetsdag gepland. Een aantal lieve mensen kwamen die dag helpen om alles op en rondom de boerderij weer netjes op orde te krijgen. En dat is gelukt! Om 10 uur stond iedereen paraat en zijn we begonnen met koffie en een heerlijke appeltaart, die was gebakken door een deelnemer van de zorgboerderij. Even bijkletsen en voorbereiden op de poetsdag.

Nou de dag kon niet meer stuk toen we een droge dag kregen, terwijl ze volop regen hadden voorspeld voor deze dag. Pas om een uur of 5 viel de regen en konden we met een voldaan gevoel aan tafel. Jos had gezorgd voor een heerlijk buffet van Keurslagerij Van Hest, om iedereen te bedanken voor de inzet en de dag gezellig af te sluiten.

Ook in de Winkel van Boer Jos was het een top-dag. Er kwamen veel nieuwe mensen een kijkje nemen en ze zijn allemaal met een tasje vol vlees weer naar huis gegaan. Het was zo druk, dat Jos geen tijd had voor de koffie en pas later aansloot bij de lunch. De winkel is een groot succes, iedereen krijgt het hele verhaal rondom het vlees te horen en mogen een kijkje nemen in de stallen. De reacties over het vlees en het enthousiasme van Boer Jos zijn overweldigend en we zien steeds meer mensen terug komen. Ze missen Jos zelfs als hij er even niet is en de winkel wordt overgenomen door iemand anders.

Daarnaast is ons jaarverslag voor het kwaliteitskeurmerk van de zorgboerderij goedgekeurd. Hierin moeten wij jaarlijks aantonen wat we doen op de zorgboerderij, hoe het jaar is verlopen en hoe we de kwaliteit van zorg blijven garanderen. Altijd fijn om te horen, dat we goed bezig zijn en het jaarverslag wordt goed gekeurd. Ook een schets tekening van de nieuwe ruimte voor de zorgboerderij is voorgelegd aan de gemeente, de eerste stappen zijn gezet. Spannend.. wat zouden ze van onze plannen vinden?! Hopelijk krijgen we snel positief nieuws, zodat we door kunnen pakken en er snel een nieuwe zorgruimte wordt gerealiseerd.  

Het hoogtepunt van deze week was toch wel dat de lakenvelder koeien met hun kalfjes naar buiten mochten. De campinggasten en de kinderen van de zorgboerderij waren hierbij, om de blijdschap van de kalfjes en hun mama’s te zien. Wat afwachtend zette de kleine kalfjes hun eerste stapjes in de wei, maar toen ze dit eenmaal in de gaten hadden, was het feest. Ze dansten door de wei!

Diezelfde dag werd er nog een kalfje geboren, die vast en zeker wilde meegenieten van het heerlijke weer. In de dagen daarna volgde er nog een aantal kalfjes. In totaal zijn er nu 9 Lakenvelder en 2 Hereford kalfjes. 

Terug naar overzicht
Camping bijna vol tot half augustus
Bekijk snel de plaatsen die nog beschikbaar zijn!
Lees meer!
 • Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Door een plotse annulering is er 1 plaats beschikbaar gekomen van 1 tot 11 juli.

  lees verder
 • Wij zijn open!

  Wij zijn open!

  Per 30 april is onze camping gewoon geopend. Vanwege ons privé sanitair is het mogelijk bij ons zorgeloos en eindeloos te komen genieten!

  lees verder
 • Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Voor de tweede keer op rij zijn we uitgeroepen tot beste accommodatie van Brabant. Met een 9.9 waren we één na beste camping van Nederland in de categorie medium campings.

  lees verder