Blog

De 25 populairste campings van Europa die het best scoren op kindvriendelijkheid!

Wij konden 2019 niet beter beginnen… Onlangs heeft Zoover de top 25 gepubliceerd van populairste campings in Europa die het hoogst scoren op kindvriendelijkheid. En jullie mogen raden wie er op 1 staat!

Kampeervakanties zijn voor kinderen vaak het allerleukst. En als je dan ook nog naar een boerderijcamping gaat is het helemaal een feest. Kinderen kunnen ongestoord spelen, ravotten, waterspelletjes spelen, hutten bouwen en natuurlijk de boer mee helpen. Bovendien maken ze op een kleinschalige camping snel vriendjes en nemen de kinderen en de ouders mooie herinneringen mee naar huis. Kindvriendelijk zijn is dan ook erg belangrijk vinden wij.

Het is geweldig om te lezen dat we deze toplijst mogen aanvoeren. Niet alleen van Nederland, maar van heel Europa scoren wij het hoogst met een 9,8. En daar zijn wij erg trots op. Zeker omdat het onze passie is: een onvergetelijk verblijf bieden aan jong en oud.

Als de kinderen het naar hun zin hebben, kunnen ook de ouders écht vakantie houden. De kinderen kunnen zich uren vermaken op het campingterrein met trampoline springen, watergevechten houden, spelen in de zandbak, speeltuin, skelteren, voetballen of optredens oefenen voor de bonte avond. Het compleet omheinde en overzichtelijke terrein, is voor zowel de kinderen als hun ouders een veilige omgeving. Ouders die aangeven dat ze op onze camping voor het eerst een boekje kunnen lezen, omdat ze weten dat hun kinderen niet weg kunnen van het terrein. Daar genieten wij van.

We horen natuurlijk vaak positieve reacties van kinderen en hun ouders die we hier spreken, maar deze waardering door Zoover doet ons ontzettend goed. Naast de activiteiten op het campingterrein zelf, is er natuurlijk meer! Het uitstapje naar de boerderij is toch wel favoriet voor de kinderen. Knuffelen met de ezeltjes en kalfjes, de dieren voeren, je boeren diploma halen, de boerderij quiz spelen, oud Hollandse boerenspelen, in de tractor zitten en eieren rapen. Of er komt een kalfje op de camping spelen, iedereen kan er mee aan de wandel, knuffelen, selfies maken of gewoon op een afstandje naar kijken. Het beste verhaal van het kalfje op de camping, is toch wel het bezoekje in een voortent. Daar liet hij een grote boodschap achter, waar papa en mama iets minder blij mee waren. Achteraf hebben wij er de grootste lol om gehad.

Op onze camping organiseren we regelmatig leuke activiteiten, zoals pony’s die op bezoek komen. Alle kinderen mogen dan een ritje op de pony maken. Leuk om te zien dat ze vaak veilig en vertrouwd beginnen met de kleinste pony, maar als ze de smaak eenmaal te pakken hebben, eindigen ze vaak toch op de grootste. Voor wie dat te spannend of teveel is, met alle kinderen bij elkaar, maken we graag een uitzondering. Even in alle rust mee naar de boerderij, samen met “de Boer” de koeien voeren of een ritje mee op de tractor. Zodat ze een beetje kunnen ontladen en de vakantie gezellig voort kunnen zetten. Maar ook bezoekjes aan een struisvogelboerderij, een excursie naar een melkveebedrijf of een huifkartocht worden regelmatig georganiseerd. Niets is te gek, en alles mag, niets moet.

Op onze camping zijn ook kinderen met een extra hulpvraag van harte welkom. Ook voor de kinderen voor wie het kamperen soms wat moeilijker is, proberen we er een top vakantie van te maken. Soms in combinatie met begeleiding vanuit de zorgboerderij als hier vraag naar is, of gewoon net dat beetje extra aandacht of tips en adviezen voor ouders.

Veel van onze campinggasten, zien we regelmatig terug. Door de band die we opbouwen met onze campinggasten, weten we precies hoe we voor hen een geweldige, onvergetelijke vakantie kunnen realiseren.

Terug naar overzicht
Vleespakketten
Lees alles over ons nieuwste concept: vleespakketten!
Lees meer!
 • Vakantiekriebels?

  Vakantiekriebels?

  Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

  lees verder
 • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

  lees verder
 • Inloopavond

  Inloopavond

  Op 6 april 2022 staan onze deuren van onze Autisme Expertise Zorgboerderij open voor professionals, ouders, geïnteresseerden. Kom jij langs?!

  lees verder