Blog

Knuffelen met onze lieve koeien

De aanvragen stromen binnen, om te komen knuffelen met onze koeien. De mensen komen echt overal vandaan. De reacties die we krijgen, zijn geweldig!

Afgelopen weekend wilde een mevrouw haar vijftigste verjaardag vieren tussen de koeien. Ze was groot fan van koeien. Het huis staat vol met beeldjes, ze bezoekt regelmatig de koeien bij haar in de buurt, maar een workshop koe-knuffelen stond nog op haar verlanglijstje. Samen met haar man en kinderen, kwamen ze zondagmiddag naar de boerderij. Ze werden ontvangen met koffie en een warme appelflap, vers van de bakker! Meteen werden ze meegezogen in het verhaal van Boer Jos, die enthousiast vertelde over onze boerderij en liet zien waar het allemaal begon. Door het museum in de oude stal, kregen ze een beeld van hoe het vroeger was. Vanaf het begin was er volop interesse in de boerderij, maar vooral.. de koeien. De gezellige middag werd boer-gondisch afgesloten met een Brabantse borrel. De day-after schreef de jarige Jop in een recensie: “Het was echt geweldig! Boer Jos had zo zijn best gedaan en prachtig om te zien hoeveel hij van zijn dieren en werk houdt.”

Wat voor sommige heel gewoon is, is voor anderen heel bijzonder. Wij merken dat het voor veel mensen een bijzondere ervaring is om dicht bij de koeien te komen. Vooral mensen die midden in een grote stad wonen, zien misschien niet of nauwelijks een echte koe, laat staan dat je daarmee kunt knuffelen. Op onze boerderij hebben we drie verschillende runder-rassen, de Lakenvelders, Herefords en de Belgisch-Witblauwe runderen. Die laatste groep is uitermate geschikt om mee te knuffelen. Deze dieren hebben een bijzonder rustig, lief en nieuwsgierig karakter, waarmee ze je meteen uitnodigen om te komen knuffelen. Als mensen naar de wei komen, staan ze vooraan om als eerst geborsteld en geknuffeld te worden. In de maanden met het zonnige weer, wat we in het vooruitzicht hebben met de lente en zomermaanden, wordt het alleen maar leuker. Als de koeien liggen te genieten van de heerlijke zonnestraaltjes in het gras, kun je er rustig bij gaan liggen. Zo is het extra genieten van het lekkere weer, de lieve, rustige en zachte koeien en de landelijke omgeving om je heen.

We merken dat er zoveel vraag is naar deze workshop dat we een aantal data hebben geprikt om meerdere mensen te kunnen ontvangen. Deze data zijn te vinden op onze Facebookpagina en op de website. Inmiddels beginnen ook deze data al aardig vol te lopen!

Terug naar overzicht
Camping bijna vol tot half september
Bekijk snel de plaatsen die nog beschikbaar zijn!
Lees meer!
 • Lakenvelder worstenbrood

  Lakenvelder worstenbrood

  Het boergondische Lakenvelder worstenbroodje krijgt steeds meer bekendheid. Lees er meer over!

  lees verder
 • Wij zijn open!

  Wij zijn open!

  Per 30 april is onze camping gewoon geopend. Vanwege ons privé sanitair is het mogelijk bij ons zorgeloos en eindeloos te komen genieten!

  lees verder
 • Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Voor de tweede keer op rij zijn we uitgeroepen tot beste accommodatie van Brabant. Met een 9.9 waren we één na beste camping van Nederland in de categorie medium campings.

  lees verder