Blog

Knuffelen met onze lieve koeien

De aanvragen stromen binnen, om te komen knuffelen met onze koeien. De mensen komen echt overal vandaan. De reacties die we krijgen, zijn geweldig!

Afgelopen weekend wilde een mevrouw haar vijftigste verjaardag vieren tussen de koeien. Ze was groot fan van koeien. Het huis staat vol met beeldjes, ze bezoekt regelmatig de koeien bij haar in de buurt, maar een workshop koe-knuffelen stond nog op haar verlanglijstje. Samen met haar man en kinderen, kwamen ze zondagmiddag naar de boerderij. Ze werden ontvangen met koffie en een warme appelflap, vers van de bakker! Meteen werden ze meegezogen in het verhaal van Boer Jos, die enthousiast vertelde over onze boerderij en liet zien waar het allemaal begon. Door het museum in de oude stal, kregen ze een beeld van hoe het vroeger was. Vanaf het begin was er volop interesse in de boerderij, maar vooral.. de koeien. De gezellige middag werd boer-gondisch afgesloten met een Brabantse borrel. De day-after schreef de jarige Jop in een recensie: “Het was echt geweldig! Boer Jos had zo zijn best gedaan en prachtig om te zien hoeveel hij van zijn dieren en werk houdt.”

Wat voor sommige heel gewoon is, is voor anderen heel bijzonder. Wij merken dat het voor veel mensen een bijzondere ervaring is om dicht bij de koeien te komen. Vooral mensen die midden in een grote stad wonen, zien misschien niet of nauwelijks een echte koe, laat staan dat je daarmee kunt knuffelen. Op onze boerderij hebben we drie verschillende runder-rassen, de Lakenvelders, Herefords en de Belgisch-Witblauwe runderen. Die laatste groep is uitermate geschikt om mee te knuffelen. Deze dieren hebben een bijzonder rustig, lief en nieuwsgierig karakter, waarmee ze je meteen uitnodigen om te komen knuffelen. Als mensen naar de wei komen, staan ze vooraan om als eerst geborsteld en geknuffeld te worden. In de maanden met het zonnige weer, wat we in het vooruitzicht hebben met de lente en zomermaanden, wordt het alleen maar leuker. Als de koeien liggen te genieten van de heerlijke zonnestraaltjes in het gras, kun je er rustig bij gaan liggen. Zo is het extra genieten van het lekkere weer, de lieve, rustige en zachte koeien en de landelijke omgeving om je heen.

We merken dat er zoveel vraag is naar deze workshop dat we een aantal data hebben geprikt om meerdere mensen te kunnen ontvangen. Deze data zijn te vinden op onze Facebookpagina en op de website. Inmiddels beginnen ook deze data al aardig vol te lopen!

Terug naar overzicht
Lakenvelder worstenbrood
In de Winkel van Boer Jos hebben we iedere zaterdag vers Lakenvelder worstenbrood, HEERLIJK!
Heerlijk worstenbrood!
 • Vakantiekriebels?

  Vakantiekriebels?

  Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

  lees verder
 • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

  lees verder
 • Kroketten

  Kroketten

  Eindelijk zijn ze er weer, onze eigen Lakenvelder kroketten

  lees verder