Blog

Op en top kwaliteit!

We doen er alles aan om de kwaliteit van zorg hoog te houden. Vanuit de Federatie Landbouw en Zorg zijn er strenge eisen, waar wij als zorgboeren aan moeten voldoen. Jaarlijks leveren we een jaarverslag aan, waarin de ontwikkelingen op de zorgboerderij worden beschreven en deze worden vervolgens getoetst. Eens per drie jaar krijgen we vanuit de Federatie Landbouw en Zorg, een audit. Hierbij wordt het gehele kwaliteitssysteem doorgenomen, waarin alles, maar dan ook echt alles, staat beschreven. Hierbij valt te denken aan personeel, deelnemers, hoe we de zaken organiseren van intake tot begeleiding, verslaglegging, tevredenheidsmetingen etc.

Begin van dit jaar stond onze audit weer gepland. We hebben het hele kwaliteitssysteem doorlopen en waar nodig aangepast en aangevuld. Het hele kwaliteitsysteem is weer up to date en eind januari was de audit gepland, om ook een daadwerkelijke controle op locatie uit te voeren. Altijd weer even spannend, het voelt toch een beetje als een toetsing/examen, waar je goed moet laten zien en verantwoorden waar je mee bezig bent.

Gelukkig verliep deze audit goed. We kregen een paar kritische vragen en moesten het een en ander laten zien.  Tijdens deze audit hebben we nog een aantal zaken besproken en we hebben goed kunnen laten zien hoe wij te werk gaan. Zonder op- of aanmerkingen werd de audit afgesloten. Nog een kleine aanvulling, die voor ons ook niet onverwacht kwam, voor in het systeem en het kwaliteitskeurmerk kon verlengd worden. Binnen enkele dagen kregen we te horen “de audit is afgerond en de auditor heeft een positief advies afgegeven”. Enkele dagen laten werd ook het jaarverslag goed gekeurd.

Natuurlijk weten we zelf wel dat we goed bezig zijn. Het is veel verslaglegging, onderbouwing en verantwoorden, maar dit alles doen we om de kwaliteit van zorg hoog te houden. Het is en blijft wel een uitdaging om niet teveel in de papieren te zitten, maar juist de aandacht te geven aan de zorg van onze kinderen. Uit een tevredenheidsonderzoek wat we hebben gehouden onder de deelnemers en hun ouders en bij ons personeel, kwam duidelijk naar voren dat het goed zit met de kwaliteit op onze zorgboerderij. Dat dit met de audit en het jaarverslag ook naar voren kwam, is voor ons een grote bevestiging dat we goed bezig zijn. Tevreden personeel, positieve reacties van de deelnemers en hun ouders, ontwikkelingen zien bij de kinderen en een goedgekeurd kwaliteitssysteem. Hier doen we het voor!

Als klap op de vuurpijl, kwam deze weer ook nog mijn registerpasje van het SKJ binnen. Nog meer kwaliteitseisen voor jeugdprofessionals, waar ik als zorgboerin en begeleider van de kinderen, aan moet voldoen. Stichting kwaliteitsregister jeugd (SKJ) is in mijn ogen een positieve ontwikkeling, waarbij nog meer aandacht wordt besteed aan het professionaliseren. Ik ben blij te mogen melden dat ik me nu ook officieel SKJ geregistreerd Jeugd- en gezinsprofessional mag noemen.

Terug naar overzicht
Lakenvelder worstenbrood
In de Winkel van Boer Jos hebben we iedere zaterdag vers Lakenvelder worstenbrood, HEERLIJK!
Heerlijk worstenbrood!
  • Vakantiekriebels?

    Vakantiekriebels?

    Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

    lees verder
  • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

    lees verder
  • Kroketten

    Kroketten

    Eindelijk zijn ze er weer, onze eigen Lakenvelder kroketten

    lees verder