Blog

Geweldig, onze nieuwe zorgboerderij!

Het was geweldig om onze nieuwe ruimte in gebruik te kunnen nemen. Een aantal collega’s vonden het al jammer dat ze op vakantie waren deze week en terecht.. hihi.. Al vanaf de eerste dag was er meteen meer rust te zien bij de kinderen. Een van onze nieuwe deelnemers, is deze zomervakantie gestart op onze zorgboerderij. Wij hebben hem hier nog niet zelf zien spelen, hij kwam moeilijk tot spel, is snel afgeleid, vraagt veel om bevestiging. Maandag in de nieuwe zorgboerderij vroeg hij of hij mocht gaan spelen. Na samen spelmateriaal gekozen te hebben, ging hij zelf spelen en wel voor een half uur! Dit was voor ons de eerste bevestiging dat de ruimte dusdanig veel rust uitstraalt, dat er weer mogelijkheden gecreëerd worden voor de ontwikkeling van de kinderen. Ook genieten wij van de nieuwe ruimtes, een aparte gesloten ruimte, waar onder andere de poetsspullen en papieren kunnen worden opgeborgen en een invalide badkamer. Eigenlijk niet perse nodig dachten we, maar stiekem toch wel handig als je een geschaafde knie af kan spoelen onder de douche en gebruik kan maken van deze grote ruimte om te verschonen.

Op dinsdag nog een mooi voorbeeld over een jongetje van 4 jaar, wat vaak overprikkeld raakt door alles wat er om hem heen gebeurd en moeilijk zijn rust kan pakken. We hebben samen een boekje gelezen op de heerlijke grote bank in de woonkamer, met alle deuren om ons heen dicht. Hij vond het in eerst instantie niet zo’n goed idee, maar was uiteindelijk toch te motiveren om een boekje mee uit te kiezen. Samen hebben we een verhaaltje gelezen. Daarna wilde hij naar buiten, op de drukke camping heeft hij zich prima vermaakt en had het erg naar zijn zin. Bij binnenkomst vroeg hij tot mijn verbazing of hij even zelf een boekje mocht gaan lezen op de bank, na mijn bevestiging deed hij de deuren dicht en trok zich even terug. Geweldig om te zien dat hij zo zijn rust kan pakken, zonder dat hij hierin door mij gestuurd hoefde te worden. Ook als ik even binnen liep om te kijken hoe het ging, lag hij heerlijk ontspannen op de bank met een boekje voor zijn neus.

In de vakantie is het op de zorgboerderij ook altijd wat drukker en anders dan normaal. Zo ook tijdens de lunch, waarbij er meerdere kinderen en begeleidsters vaak tegelijk aan tafel zitten. Een onrustig moment, met veel prikkels. In onze nieuwe ruimte, hebben we twee kamers met grote tafels waaraan we kunnen eten. We hebben de groep verdeeld en hebben de deur tussen beide kamers dicht gedaan. Eerst even wat onwennig “waar zijn mijn vriendjes nou?”, maar wat geeft dit een rust. Een kind wat heerlijk voor zich uit zit te staren en rustig zijn boterham kan eten. Gedurende een ander rustig eetmoment, vielen er ook meteen wat dingen op in de communicatie. Naast de rust die het geeft voor de deelnemer, zien wij als begeleiding ook weer dingen waaraan we samen met de kinderen kunnen gaan werken. Een dubbel voordeel dus.

Een paar leuke uitspraken, die we deze week voorbij hoorde komen, willen we jullie niet onthouden:

 “Ik vindt deze zorgboerderij veel leuker, hier is veel meer speelgoed!”
Dit werd geroepen bij het zien van de activiteitenkamer en de enorme keuze aan spelletjes, speelgoed en knutselspullen.

Een paar kinderen rennen vanaf de camping naar Hennie’s Veranderij, onze tijdelijke ruimte de afgelopen tijd, waarop een kindje reageert:
“Nee, dit is de oude zorgboerderij, we gaan nu naar de nieuwe zorgboerderij..”

 

Naast al deze geweldig positieve voorbeelden, was het natuurlijk voor ons ook nog wel even wennen. Waar staat alles, wat zijn handige plekjes om iets op te bergen, hoe zorgen we er samen voor dat de ruimte netjes blijft etc. Maar ik denk dat ik wel namens mijn collega’s mag spreken, dat we onze draai al aardig beginnen te vinden in de nieuwe ruimte. En als kers op de taart, gaan we over 4 weken een professionele snoezelruimte inrichten. Hier komen we later nog op terug.

Het is fijn om te merken dat de kinderen zich thuis voelen in de nieuwe ruimte. Een belangrijke en veilige basis! Vanuit daar kunnen ze weer verder gaan leren en ontwikkelen en dat is het uiteindelijke doel van onze nieuwe zorgboerderij. Nog meer professionaliseren en het optimale uit de begeleiding van de kinderen halen!

Terug naar overzicht
Kamperen voor senioren!
Wist jij dat onze camping uitermate geschikt is voor senioren? Verwarmd privé sanitair en vele wandel- en fietsroutes in de omgeving!
Neem vrijblijvend contact op!
 • Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Door een plotse annulering is er 1 plaats beschikbaar gekomen van 1 tot 11 juli.

  lees verder
 • Wij zijn open!

  Wij zijn open!

  Per 30 april is onze camping gewoon geopend. Vanwege ons privé sanitair is het mogelijk bij ons zorgeloos en eindeloos te komen genieten!

  lees verder
 • Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Voor de tweede keer op rij zijn we uitgeroepen tot beste accommodatie van Brabant. Met een 9.9 waren we één na beste camping van Nederland in de categorie medium campings.

  lees verder