Blog

De verbouwing in volle gang!

Deze week is de verbouwing, of ja, eerst slopen natuurlijk, echt van start gegaan. We hebben hier al lange tijd naartoe geleefd en in het nieuwe jaar was het dan eindelijk zover! We kijken enorm uit naar de nieuwe ruimte voor de zorgboerderij met nog veel meer kansen en mogelijkheden.

Er gaan vele stappen vooraf aan het beginnen aan zo'n groot bouwproject. Ongeveer een jaar geleden zijn we begonnen met de plannen. Vervolgens komen de gesprekken met diverse partijen, het aanvragen van vergunningen en de plannen concretiseren.

Toen alle plannen concreet waren, moest er een startdatum gepland worden. In het nieuwe jaar zouden alle partijen aan de slag kunnen. Wel moesten we natuurlijk de zorgboerderij op een kwalitatief goede manier draaiende kunnen houden, dit stond voor ons op nummer één.  Voor de kinderen op onze zorgboerderij is het van groot belang om vast te kunnen houden aan duidelijkheid en structuur. De decembermaand is vaak erg druk en chaotisch, laat staan voor de kinderen met autisme. Daarom hebben we besloten om na de kerstvakantie, de verhuizing van de huidige zorgboerderij en alle kinderen te realiseren. Ook hieraan zat heel wat voorbereiding, de locatie moest van alle gemakken zijn voorzien om de kinderen het nodige aan te kunnen bieden.

Een hele spannende week, want ondanks de vele voorbereidingen, zien we pas tijdens de werkelijke begeleiding of het goed zou gaan werken met de kinderen. En gelukkig, dit is het geval, we zitten prima op ons plek. Natuurlijk is het wel voor alle kinderen, maar ook voor de ouders en het personeel even wennen, in een andere omgeving. Na een aantal dagen gedraaid te hebben in de nieuwe ruimtes, hebben we een vergadering gepland met het personeel om te evalueren hoe de zorg op dit moment verloopt en te kunnen bespreken wat aandachtspunten zijn.

De ouders worden ook nauw betrokken bij het proces na de eerste week was er een inspraakavond gepland.  Hierbij zijn alle ouders op de hoogte gebracht van de stand van zaken en hebben we ook met hen besproken hoe de ervaring is in de nieuwe ruimte. De kinderen en de ouders hebben nog geen last gehad van de verhuizing en de zorg loopt tot nu toe erg goed in “Hennie’s Veranderij”.

Het begin van de bouw had even wat strubbelingen. Nog wat onverwachte dingen, een aantal vragen en onduidelijkheden maar het lijkt erop dat we nu vooruitgang gaan boeken. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen.

Terug naar overzicht
Lakenvelder worstenbrood
In de Winkel van Boer Jos hebben we iedere zaterdag vers Lakenvelder worstenbrood, HEERLIJK!
Heerlijk worstenbrood!
  • Koeiendans 2024

    Koeiendans 2024

    Op Paaszaterdag 30 maart houden wij een open dag met Koeiendans. Je bent van harte welkom onze blije koeien te bewonderen van 10.00-15.00 uur

    lees verder
  • Vakantiekriebels?

    Vakantiekriebels?

    Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

    lees verder
  • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

    lees verder