De Commissaris van de Koning neemt kijkje op onze boerderij!

Geplaatst: 04-07-2019

Op woensdag 3 juli bracht de commissaris van de Koning, de heer Wim van de Donk een werkbezoek aan de gemeente Goirle. Tijdens dit bezoek sprak hij met de fractievoorzitters en met het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast bracht hij een bezoek aan de locatie van het nieuw te ontwikkelen gebied ‘de Zuidrand’ en aan de beleefboerderij Van ’t Zandeind in Riel. 

Het laatste bezoek vond in 2016 plaats.

Na afloop vatte de heer Van de Donk samen: “De geheimen van Goirle zijn voorbij.  Goirle is regionaal goed aangehaakt en er wordt over Goirle gepraat en dat is goed”.

In gesprek met de fractievoorzitters kwamen onderwerpen als samenwerking in de gemeenteraad, integriteit, woningbouwopgave, windmolens en drugsdumpingen aan bod. Geconstateerd werd dat de raad voor moeilijke keuzes staat, maar dat zij in een goede sfeer samenwerken.

Zuidrand   
Tijdens het bezoek werd de unieke woonomgeving in wording ‘de Zuidrand’ toegelicht, gevolgd door een rondleiding. Hier werd met name ingezoomd op de ontwikkelingen in het gebied van Van Puijenbroek. Op veel Brabantse plekken zie je dit gebeuren. Oude fabrieken maken plaats voor nieuwe ontwikkelingen. Mooie ontwikkelingen. De commissaris was onder de indruk van de kwaliteit van de plannen. 

Beleefboerderij Van ’t Zandeind
De beleefboerderij Van ’t Zandeind in Riel was de laatste stop. De familie Huijbregts vertelde hier vol passie over hun activiteiten. Over de zorgboerderij, de camping, de winkel en andere (dag) activiteiten. Maar ook hoe het geworden is tot wat het nu is en waar de familie tegenaan loopt. Zoals bijvoorbeeld de balans tussen het geven van zorg en het invullen van formulieren. Van de Donk vond het mooi om de passie te zien en de combinatie van zorg voor mens en dier op een locatie waar je de geschiedenis voelt. Dit bezoek werd afgesloten met de woorden van de commissaris: ‘Van dit bezoek heb ik veel geleerd en dat neem ik mee naar het provinciehuis. Een inspirerend bezoek’.

Nieuws overzicht
Kamperen voor senioren!
Wist jij dat onze camping uitermate geschikt is voor senioren? Verwarmd privé sanitair en vele wandel- en fietsroutes in de omgeving!
Neem vrijblijvend contact op!
 • Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Door een plotse annulering is er 1 plaats beschikbaar gekomen van 1 tot 11 juli.

  lees verder
 • Wij zijn open!

  Wij zijn open!

  Per 30 april is onze camping gewoon geopend. Vanwege ons privé sanitair is het mogelijk bij ons zorgeloos en eindeloos te komen genieten!

  lees verder
 • Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Voor de tweede keer op rij zijn we uitgeroepen tot beste accommodatie van Brabant. Met een 9.9 waren we één na beste camping van Nederland in de categorie medium campings.

  lees verder