Blog

Super kampioen!

In de periode voor de keuring moesten de koeien en een kalfje voorbereid worden op de veekeuring in Geffen. Een aantal keer hebben de kinderen van de zorgboerderij gewandeld met het kalfje, om te laten wennen aan het halstertje en het meelopen aan het touw. Thomas en zijn broertje hebben goed geoefend en het kalfje had al snel in de gaten wat de bedoeling was. Tijdens dit oefenen, werd met een lach gezegd “dan kunnen jullie wel mee doen met de kinderrubriek bij de keuring”. Daarna was het even stil en werd er niet gesproken over de kinderrubriek. Een aantal dagen voor de keuring kwam Thomas hier zelf op terug, hij zag het eigenlijk wel zitten om echt mee te doen aan de keuring!

Een beetje spannend vond hij het wel om te vragen of hij echt mee mocht doen. Met een beetje hulp van mama, die vroeg of hij alles al aan Annelie had gevraagd, kwam de grote vraag. Hij wilde graag mee doen met de kinderrubriek en vroeg heel netjes of dit mocht. Op ’t Zandeind was iedereen enthousiast en Thomas werd opgegeven voor de kinderrubriek.

De avond voor de keuring werd het kalfje gewassen en klaar gemaakt voor de keuring. Ook Thomas had deze avond nodig voor een goede voorbereiding. Een spijkerbroek, witte blouse en stropdas werden klaargelegd. Ook de cowboy-hoed met koeienprint mocht niet ontbreken.

Thomas kwam mooi aangekleed aan op de keuring. Het kalfje heeft ook even gekeurd, of de stropdas wel recht zat, die was namelijk zo mooi dat ze er niet af kon blijven. Na een lange tijd wachten en kijken naar de andere koeien en stieren die de ring in mochten, was Thomas eindelijk aan de beurt. In de ring kwamen een tiental kindjes met kalfjes. Ze hebben allemaal rond gelopen, soms moesten ze een extra zetje krijgen om weer verder te gaan. Thomas kon dit bijna zonder hulp. De jury stond in de ring, om te kijken wie dit het beste kon en wie er het mooiste uit zag. Er bleven drie kinderen met een kalfje over. Na nog een rondje werd de winnaar bekend gemaakt... De spanning was af te lezen op de gezichtjes en jawel, de grote winnaar was THOMAS! Hij was super trots, we hebben veel foto’s en filmpjes gemaakt, zodat Thomas zelf ook nog even terug kon kijken op zijn overwinning. Ook de jury zei aan het einde van de dag, dat het mooiste moment toch wel was dat Thomas had gewonnen, als dat geen compliment is!

 

Thomas: Ik was zo blij, dat ik niet hoorde dat er mensen klapten. Ik had helemaal niet verwacht dat ik zou winnen en ook niet dat ik uitgekozen werd voor de beste drie. Ik vond dat het kalfje het heel goed had gedaan, niet alleen met mij, maar de hele dag. 

 

Terug naar overzicht
Kamperen voor actieve rustzoekers!
Wist jij dat onze camping uitermate geschikt is voor senioren? Verwarmd privé sanitair en vele wandel- en fietsroutes in de omgeving!
Neem vrijblijvend contact op!
  • Vakantiekriebels?

    Vakantiekriebels?

    Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

    lees verder
  • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

    lees verder
  • Kroketten

    Kroketten

    Eindelijk zijn ze er weer, onze eigen Lakenvelder kroketten

    lees verder