Blog

Eindelijk snoezelen!

Vandaag was het dan eindelijk zover, we hebben onze eigen snoezelruimte. Het begon ooit met het idee om een rustige plek te creëren voor de kinderen op onze zorgboerderij. Een plek waar ze tot rust kunnen komen. In eerste instantie dachten we dit zelf wel te kunnen realiseren, een aparte ruimte, een bubbelbuis, een zitzak en klaar!

Tijdens de voorbereidingen en bouw van onze nieuwe zorgboerderij, kwamen we in contact met Annemiek van Puijenbroek. Annemiek kwam hier vanuit de stichting “Annetje van Puijenbroek”. Deze stichting is opgericht door een familie, die zich na het overlijden van Annetje aan de gevolgen van een ongeneeslijke huidziekte, inzet voor mens, cultuur en natuur in de gemeente Goirle en Hilvarenbeek.

Annemiek was enthousiast over het concept van ons bedrijf. De combinatie van het buitenleven op de boerderij, de kleinschalige camping waar we onze gasten (ook met een extra hulpvraag) een fijne vakantie kunnen bieden en de zorgboerderij voor kinderen en jongeren met autisme sprak haar enorm aan. Door individuele begeleiding helpen wij kinderen met autisme zo optimaal mogelijk tot ontwikkeling te komen. Ieder op zijn eigen manier. Dit sluit perfect aan bij de doelen van de stichting Annetje van Puijenbroek Zij helpen de kwetsbaren in de samenleving. Onze kinderen met autisme worden vaak overvraagd en overprikkeld. Er wordt veel van ze verwacht gedurende de dag. Op de zorgboerderij wordt er vanuit een rustige, gestructureerde, veilige omgeving gewerkt aan doelen om gedragsveranderingen tot stand te brengen.

De nieuwe ruimte voor de zorgboerderij zorgt ervoor dat kinderen kunnen ontspannen en ontwikkelen. Een snoezelruimte zou een enorme aanvulling zijn voor onze zorgboerderij, dus we deden een aanvraag. Inmiddels zijn we een paar maanden verder, maar is de prachtige ruimte gerealiseerd. Nog mooier dan op de plaatjes en het straalt al meteen enorme rust uit. Dat wij en alle kinderen hier van gaan genieten is een ding wat zeker is. Er volgt nog een professionele workshop voor het hele team met als doel om optimaal gebruik te maken van onze snoezelruimte.

We zijn de stichting Annetje van Puijenbroek heel erg dankbaar dat zij deze snoezelruimte mede mogelijk hebben gemaakt. Zo kunnen we een kwalitatieve voortzetting en mooie toekomst voor onze unieke zorgboerderij tegemoet gaan!

Terug naar overzicht
Kamperen voor senioren!
Wist jij dat onze camping uitermate geschikt is voor senioren? Verwarmd privé sanitair en vele wandel- en fietsroutes in de omgeving!
Neem vrijblijvend contact op!
 • Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Nog 1 plaats beschikbaar tot 13 juni!

  Door een plotse annulering is er 1 plaats beschikbaar gekomen van 1 tot 11 juli.

  lees verder
 • Wij zijn open!

  Wij zijn open!

  Per 30 april is onze camping gewoon geopend. Vanwege ons privé sanitair is het mogelijk bij ons zorgeloos en eindeloos te komen genieten!

  lees verder
 • Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Een 9.9 voor Boerderijcamping van 't Zandeind

  Voor de tweede keer op rij zijn we uitgeroepen tot beste accommodatie van Brabant. Met een 9.9 waren we één na beste camping van Nederland in de categorie medium campings.

  lees verder