Blog

Eindelijk snoezelen!

Vandaag was het dan eindelijk zover, we hebben onze eigen snoezelruimte. Het begon ooit met het idee om een rustige plek te creëren voor de kinderen op onze zorgboerderij. Een plek waar ze tot rust kunnen komen. In eerste instantie dachten we dit zelf wel te kunnen realiseren, een aparte ruimte, een bubbelbuis, een zitzak en klaar!

Tijdens de voorbereidingen en bouw van onze nieuwe zorgboerderij, kwamen we in contact met Annemiek van Puijenbroek. Annemiek kwam hier vanuit de stichting “Annetje van Puijenbroek”. Deze stichting is opgericht door een familie, die zich na het overlijden van Annetje aan de gevolgen van een ongeneeslijke huidziekte, inzet voor mens, cultuur en natuur in de gemeente Goirle en Hilvarenbeek.

Annemiek was enthousiast over het concept van ons bedrijf. De combinatie van het buitenleven op de boerderij, de kleinschalige camping waar we onze gasten (ook met een extra hulpvraag) een fijne vakantie kunnen bieden en de zorgboerderij voor kinderen en jongeren met autisme sprak haar enorm aan. Door individuele begeleiding helpen wij kinderen met autisme zo optimaal mogelijk tot ontwikkeling te komen. Ieder op zijn eigen manier. Dit sluit perfect aan bij de doelen van de stichting Annetje van Puijenbroek Zij helpen de kwetsbaren in de samenleving. Onze kinderen met autisme worden vaak overvraagd en overprikkeld. Er wordt veel van ze verwacht gedurende de dag. Op de zorgboerderij wordt er vanuit een rustige, gestructureerde, veilige omgeving gewerkt aan doelen om gedragsveranderingen tot stand te brengen.

De nieuwe ruimte voor de zorgboerderij zorgt ervoor dat kinderen kunnen ontspannen en ontwikkelen. Een snoezelruimte zou een enorme aanvulling zijn voor onze zorgboerderij, dus we deden een aanvraag. Inmiddels zijn we een paar maanden verder, maar is de prachtige ruimte gerealiseerd. Nog mooier dan op de plaatjes en het straalt al meteen enorme rust uit. Dat wij en alle kinderen hier van gaan genieten is een ding wat zeker is. Er volgt nog een professionele workshop voor het hele team met als doel om optimaal gebruik te maken van onze snoezelruimte.

We zijn de stichting Annetje van Puijenbroek heel erg dankbaar dat zij deze snoezelruimte mede mogelijk hebben gemaakt. Zo kunnen we een kwalitatieve voortzetting en mooie toekomst voor onze unieke zorgboerderij tegemoet gaan!

Terug naar overzicht
Lakenvelder worstenbrood
In de Winkel van Boer Jos hebben we iedere zaterdag vers Lakenvelder worstenbrood, HEERLIJK!
Heerlijk worstenbrood!
  • Vakantiekriebels?

    Vakantiekriebels?

    Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

    lees verder
  • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

    In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

    lees verder
  • Kroketten

    Kroketten

    Eindelijk zijn ze er weer, onze eigen Lakenvelder kroketten

    lees verder