Workshop koeien scheren

Heb jij ooit al eens koeien willen scheren? Wil je weten hoe dit is, hoe dit voelt of wil je gewoon lekker praktisch met een koe bezig zijn? Dan is dit de workshop dit je zoekt!

Waarom Koeien scheren?

Allereest een praktische verklaring. Als de koeien in het najaar weer op stal komen dan moeten ze bijna allemaal geschoren worden. Dit doen we omdat de koeien anders heel snel gaan zweten in de stal, want daar is het altijd warmer dan de weilanden waar ze vandaag komen. Een koe die veel zweet heeft een grotere kans om ziek te worden en dat willen we niet.

Waarom dan de Workshop?

Ten eerste: het is leuk om te doen! Ten tweede krijgen we veel aanvragen voor de workshop koe knuffelen. Echter is de beleving daarvan het grootste als de koeien buiten in de weilanden lopen. In het najaar komen de meeste dieren voor een paar maanden op stal. Het is nog altijd mogelijk te komen koe knuffelen in de winter, maar dan is het net zo leuk om de handen uit de mouwen te steken! Door intensief met 'jou' dier bezig te zijn geeft dit ontspanning en voldoening, want de koeien vinden het heerlijk! Uiteraard is er volop de mogelijkheid met de dieren nog te knuffelen.

Wat gaan we doen:

 • Ontvangst met koffie / thee en appeltaart
 • Boer Joost vertelt vol passie over onze dieren en ons bedrijf
 • Rondgang over de boerderij en uitleg over het scheren
 • Iedereen mag 1 dier scheren
 • Uitgebreid de tijd om lekker met de koeien bezig te zijn en te knuffelen
 • We sluiten af met een borrel

Dit alles gebeurd in een ongedwongen sfeer, wij noemen dat boergondisch. De workshop Koeien Scheren duurt gemiddeld 3 uur. Kosten bedragen €75,00 per persoon (minimaal 2 personen). Informeer naar de mogelijkheden voor grotere groepen. De workshop kan alleen doorgaan als er koeien zijn die nadrukkelijk geschoren moeten worden.

Boek deze workshop

Lakenvelder worstenbrood
In de Winkel van Boer Jos hebben we iedere zaterdag vers Lakenvelder worstenbrood, HEERLIJK!
Heerlijk worstenbrood!
 • Vakantiekriebels?

  Vakantiekriebels?

  Deze zomer kwam Omroep Brabant langs om te zien wat er allemaal te beleven is op onze boerderijcamping. Benieuwd? Lees dan snel verder!

  lees verder
 • Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  Erkenning voor onze Lakenvelder worstenbroodjes

  In 2022 zijn onze Lakenvelder worstenbroodjes in de prijzen gevallen bij Visit brabant!

  lees verder
 • Kroketten

  Kroketten

  Eindelijk zijn ze er weer, onze eigen Lakenvelder kroketten

  lees verder